Junioři ztratili slibně rozehraný zápas s Chomutovem

Junioři chtěli napravit včerejší porážku s Litvínovem, ale to se jim však nepovedlo. Proti Chomutovu nezačínali moc dobře, ale ze stavu 0:1 nakonec otočili na slibný výsledek 4:1. Berani si však tříbrankové vedení neuhlídali, Piráti stihli vyrovnat a o své výhře nakonec rozhodli v samostatných nájezdech.
14.kolo, so 26.10.2019, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Chomutov
4:5sn
(1:1, 3:1, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Kozubík (Dobiáš), 29. Talafa (Fajkus, Weintritt), 32. Talafa (Dobiáš, Hamrlík), 32. Kozubík (Riedl, Luža) – 1. Janeček (Berčík, Popelka), 35. Dospěl (Zeman, Berčík), 46. Dani (Dospěl, Zeman), 51. Dani (Ludvík, Veselý), rozh. náj. Zeman. Rozhodčí: Kubičík – Hanzlík, Blažek. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 48. Střely na branku: 66:34. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:5.

Kořének – Janošek, Hamrlík, Talafa, Riedl, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Baďura.

Altrichter – Šuráň, Pöschl, Zeman, Ludvík, Ferbas, Vaněk – Švec, Dospěl, Dani, Popelka, Pech, Benda, Veselý, Berčík, Janeček, Lobodowski.

Do zápasu rozhodně lépe vstoupili Piráti, protože ti šli hned v první minutě utkání do vedení. Po přihrávce Martina Bečíka se nemýlil Michal Janeček. Chomutov byl poté i nadále aktivnější, ale další gól už nepřidal. Naopak ve vlastní přesilovce inkasoval. Vojtěch Dobiáš skvěle vyvezl puk až před brankáře Martina Altrichtera, kde se po jeho střele prosadil David Kozubík dorážkou. Do šaten se tak odcházelo za vyrovnaného stavu, který rozhodně více vyhovoval domácím hokejistům.

Druhá třetina narozdíl od té první začínala dost vyrovnaně, oba týmy měly šance, ale nutno říci, že více si jich vytvořil Zlín. Ten nakonec v polovině zápasu zapsal tři přesné trefy a šel do vedení 4:1. Sebastian Fajkus vystřelil nepřesně, kotouč se však odrazil zpět před branku a Zlín poslal do vedení Tadeáš Talafa. Na 3:1 zvyšoval ten samý hráč, kterého vysunul do úniku Vojtěch Dobiáš, Tadeáš Talafa se následně prosadil střelou pod beton Altrichtera. To ale ještě nebylo vše, ve stejné minutě se prosadil ještě David Kozubík, který skóroval do odkryté klece. Hosté nakonec vykřesali naději, v závěru třetiny snížil Luboš Dospěl, ale Piráti stále ztráceli dva góly, takže do závěrečné periody nastupovali v těžké pozici.

Hosté se však s těžkou pozicí skvěle popasovali a ve třetím dějstvím dokázali vyrovnat. Po pěkné přihrávce využil samostatný únik Miroslav Dani. Samý hráč se postaral i o vyrovnávací gól, Matěj Sebera se sice svíjel v bolestech po tvrdém hitu, ale Miroslav Dani srovnal z dalšího brejku. Šlo se tedy do prodloužení, které mohly oba týmy rozhodnout, ale nakonec nikdo nedokázal skórovat. Na řadu tak musely přijít nájezdy, které rozhodl gólem v páté sérii Denis Zeman.